Csak összefogással megy!

Úgy gondolom, megszólalok, mint Rudas Attila, és röviden összefoglalom tevékenységeim, illetve miért fontos az összefogás!?
Az Annahegyen a megalakult vízi közmű társulat egyik küldötte voltam, melyben aktívan vettem részt. Hozzám tartozott a Nárcisz utca és később a Mályva utca képviselete. Ebben az időben rengeteg emberrel tartottam a kapcsolatot. Mikor a gáz fő vezetéket Annahegyen keresztül Dióst felé átvezették, lehetőség nyílt arra, hogy lakossági szerveződéssel a gázberuházás is megkezdődjön. Többedmagammal ezt a feladatot is elvállalva a gázszolgáltatás immáron több háztartásban működik. Sokan nem tudják, de háromgyermekes családapa vagyok. Sajnos az állam által nyújtott kedvezményeket Annahegy területén nem lehet igénybe venni, annak besorolása miatt, ezért a CSOK megjelenésekor 2016-ban levelet intéztem Polgármester Úrnak. Felhívtam a figyelmet arra, hogy mint nagycsaládos semmilyen támogatást nem tudok igényelni és ha a területi besorolás ezt lehetővé tenné a beépíthető terület mértéke, nem lenne elegendő a három gyerekre előírt négyzetméterre (90nm). Ennek a levélnek a hatására kezdte meg a testület a lehetséges átsorolásának a következményeinek kutatását. Sok képviselő Annahegy átminősítésével nem értett és jelenleg sem ért egyet a demográfiai változás miatt, ami a város túlzsúfoltságát eredményezné, és az elkészített tanulmányterv is erre alapozódott. Sajnálattal vettem akkor tudomásul, hogy 2016-ban ez a folyamat le is állt. Közben a Virágos utcai és a Hegyalja úti felújítás/csapadékelvezetés is tervben volt, de ez a project is ekkor megállt. A folyamatok beindítása végett kezembe vettem az ügyet és 2017 év végén szerveztem meg a társadalmi összefogást, melyben Lukácsi Mária, Haraszti Gyula és jómagam 400 aláírást gyűjtöttünk a már ismert problémák megoldása érdekében. Az Annahegyi emberek összefogása nem kis feladat volt, ezért nem csak a csengőket nyomkodtuk, hanem online és az Annahegyi buszmegállóba is kiállva gyűjtöttük az aláírásokat. A sikerek hatására Haraszti Gyulával arról döntöttünk, hogy megalakítjuk az Annahegyi Közéleti Egyesületet, hogy egy csapatban elérjük céljainkat! Az Egyesület erős és ezt a városvezetés is belátta, így több tárgyalást követően Annahegy érdekeit és igényeit elkezdte támogatni. A leállt folyamatok újra beindultak, és jónéhány project már be is fejeződött, ami egyértelműen a 400 támogató aláírásnak köszönhető! (Virágos utca, beépíthetőség 15%, építménymagasság 5m, Hegyalja út javítás – szélesítés szegéllyel).
2019. augusztus 1-én kihelyezére kerültek a figyelemfelkeltő táblák amelyek reményeink szerint az átmenő forgalom lassítását eredményezi. A civil összefogásban már jeleztem azt, hogy Annahegyre szükséges valamilyen biztonságos közlekedést elősegítő megoldás. Az Egyesületünk megoldást talált erre. Nagyon köszönjük a táblák megvalósulásában a segítséget és a támogatást a Városvezetésnek, Vokány Attilának a táblák gyártásáért, Hopka Lászlónak a telepítésért, Hartauer Gábornak a táblák kreatívjának tervezéséért és végül de nem utolsó sorban köszönjük az Önök türelmét.
A Városvezetés támogatásával a csapadékvíz elvezetés létesítésére, a képviselő-testület 100 millió forint pályázati önrészt biztosított, melynek sikeressége esetén 300 millió forint pályázati összeg érhető el így ennek megvalósulására 400 millió forint állhat rendelkezésre. Sajnos néhány képviselő a költségvetés elutasításakor ezt nem támogatta, de többségi döntés eredményezte ennek elfogadását! Térfigyelő kamera és vadkamerák kihelyezése, az illegális hulladék lerakatok és a feltöréses, betöréses lopások visszaszorítása. .

A hétvégi buszjárat visszahozásának sikeréről, többféle információ is napvilágot látott. Ebbe nem mennék bele, hogy ki mit csinált vagy nem csinált... Elég az, hogy én tudom, hogy mit tettem/tettünk azért, hogy újra legyen hétvégén is busz. Aki utána nézne a hitelesség kedvéért itt egy kis segítség:
2019.Január AKE közgyűlés
Májusi Facebook poszt
Június Facebook poszt
Június Facebook poszt Polgármesteri levél
Infók+Polgármesteri levél

Zárszóként, Én mindig azt kommunikálom, hogy ezek a 2017-ben még lehetettlennek tűnő kérések ma már elérhetővé váltak számunkra, ami az Annahegyi összefogás, azaz a 400 támogató aláíró érdeme. Továbbra is szükséges az, hogy az egyesületbe csatlakozva, több Annahegy illetve saját lakókörnyezete érdekeit szemelőt tartó, csatlakozna az egyesületbe. Rengeteg munkánk van abban, hogy ezt összefogva család és munka mellett társadalmi munkában, mindenki igényeit, kívánságait és sokszor újabb és újabb problémával megkeresőknek segítsünk. Sokszor kapunk hideget-meleget, de higgyék el Önöknek és nekünk a célunk ugyanaz: Legyen Annahegyünk fejlődve élhetőbb!

Kérjük támogasson Ön is minket ebben!

Üdvözlettel: Rudas Attila