Annahegyi Buszjárat

Július 1-től újra jár hétvégén is az Annahegyi buszjárat!
Az Annahegyi Közéleti Egyesület 2018. december 31-én tudta meg, egy egyesületi tagtól, hogy márciustól, hétvégeken nem lesz buszjárat Annahegyen. Sajnos a terület képviselője Dr. Albert Gábor nem tájékoztatott minket erről a változásról, hiszen képviselőként ezt már jó előre tudhatta, így megdöbbenten kezdtük az információk begyűjtését.
Tekintsünk egy kicsit vissza, hogy hogyan jutottunk el addig, hogy Annahegyen megszűnt a hétvégi szolgáltatás.
Az OMI Kft és Törökbálint Város között létrejött szerződés 2017. december 31-vel lejárt, de változatlan áron létrejött egy szerződés hosszabbítás, amely alapján a szolgáltató 2018. december 31-ig látja el a város helyi közlekedését. A Képviselő testület az évi szolgáltatási díjat évi 36 millió forintban hagyta jóvá a költségvetésben.2018.-ban közbeszerzési pályázat indult, amely a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tétlenkedése miatt sikertelen volt. Ezt követően a szolgáltató megemelte az éves díjat. A Képviselő Testület azonban a megemelt tarifát a költségvetésből nem finanszírozta meg. Végül a szerződés hosszabbítás 2019. május 1-ig tartott és ezt követően május 11-gyel megszűnt az Annahegyet érintő hétvégi buszjárat.
Tekintettel arra, hogy az Annahegyi Közéleti Egyesület azért jött létre, hogy az Annahegyiek érdekeit képviselje, így fontosnak tartjuk, ennek az ügynek is a sikerességét! 2019. januárban az Annahegyi Közéleti Egyesület közgyűlésén felvetődött ez a sokakat érintő téma. Elek Sándor polgármesterrel ekkor abban maradtunk, hogy kezdjük meg, az ezzel kapcsolatos egyeztetéseket. Az egyeztetések levélben és tárgyalások útján történt, így személyesen is tájékoztatott arról, hogy a szolgáltató 4,5 millió forint plusz költségért vállalja a hétvégi járatok üzemeltetését. Elek Sándor Polgármester a képviselő testület felé előterjesztést nyújtott be, hogy a plusz költséget a költségvetésből biztosítsák. Mezei Gyula dolgozott azon, hogy a megfelelő csatlakozás segítse az Annahegyiek és a Rudáki lakosok közlekedését, mind hétközben és hétvégeken. A menetrendet az alábbiakban tekinthetik meg. Annahegyre az újra hétvégéken is közlekedő buszjárat a Annahegyi Közéleti Egyesület és a Városvezetés között létrejövő sikeres tárgyalásának köszönhetően július 1-től már elérhető.
A fenti tények is bizonyítják, hogy nem szükséges a lakosságnak, fórumokra hívása vagy aláírások gyűjtögettetése! Többször bizonyítottunk, hogy együtt egy szervezetben százak hangját hallatjuk! Az AKE képviseli Annahegyet!
Üdvözlettel:
Rudas Attila
Annahegyi Közéleti Egyesület elnöke